31.12.2011

Renkli Nemlendiriciler Savaşıyor...

Renkli nemlendirici ne işe yarar ?
  • İçeriğindeki maddeler sayesinde cildi nemlendirir.
  • Bir pudra ya da kapatıcı kadar olmasa da, kapatıcılık etkisi vardır.
  • İçeriğindeki SPF (Güneş Koruma Faktörü) sayesinde, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur.
  • Tendeki renk bozukluklarını dengeler.
  • Kısacası; fondöten ya da pudra kullanmaktan çekiniyorum, tenimde fazla sorun yok, çok hafif bir kapatıcılık istiyorum, yüz tonum dengelensin, doğal bir ten makyajım olsun diyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir renkli nemlendirici.
     Uzunca bir süredir Benefit'in You Rebel isimli renkli nemlendiricisini kullanıyordum. İzmir'de iki adet Gratis açılmasının ardından, adını sıkça duyduğum Balm Shelter'ı deneme imkanım oldu. Kıbrıs Şehitleri Gecesi'ne özel tüm ürünlerde yapılan %30 indirime kayıtsız kalamadım ve kendisini makyaj çantama ekledim. 


     Bu yazıda hem Balm Shelter'ı tanıyacağız, hem de You Rebel ile karşılaştırmasını yapacağım. Bakalım savaşın galibi kim olacak...


     (You Rebel sürekli makyaj çantamda olduğu için kendinden geçmiş durumda.)









Geri dönüşebilen kutuyu açtığımızda, içinde ürünle ilgili bilgiler devam ediyor...


 

     Ürün fotoğraflarından sonra gelelim You Rebel ile karşılaştırmaya...
Dıt dırı dıt dırıııım = )

Ambalajlar :
     Gördüğünüz gibi Balm Shelter plastik, kalıp bir ambalajdayken; You Rebel metal diye nitelendirebileceğim bir ambalaj içinde. Zamanla şekli bozuldu, kırıştı, buruştu... Bu durum da hiç hoşuma gitmedi. Balm Shelter'ın ambalajını daha çok sevdim.

Güneş Koruma Faktörü : 
      Balm Shelter SPF 18 koruma faktörüne sahip. You Rebel ise SPF 15 koruma faktörüne sahip. Yani bu ne demek ? İki ürün de güneşin zararlı ışınlarından aynı oranda bizi koruyor. Ancak Balm Shelter biraz daha uzun süre ile bizi koruyor. Ancak arada aman aman bir fark yok.

Kapak Tasarımı :
     You Rebel'ı aldığımda kapağında bir güvenlik zarı var mıydı hatırlamıyorum; ama Balm Shelter'ın kapağını açtığmızda bir koruma şeridi var.




Ürün Yapısı : 
     Ürünlerin yapılarına baktığımızda, You Rebel daha koyu kıvamlı ve rengi daha açık. Balm Shelter ise tabiri caizse çamur gibi, daha cıvık ve koyu renkli. İlk denememde kullanacağım ürün miktarını ayarlamakta zorlandım. Ambalajı birazcık sıktığımda çok fazla ürün geldi ve bir kısmına yazık oldu.

Gramaj - Miktar :
     Ürünlerin miktarına baktığımızda,
  • You Rebel - 50 mL
  • Balm Shelter - 64 mL

     Bu kadar açıklama yeter, bize uygulama fotoğrafları göster dediğinizi duyar gibiyim. Özellikle son zamanlarda kızarıklıklar oluşmuş yanak bölgemde denedim ki, ürünlerin farkları daha iyi ortaya çıksın. 

     İşte makyajsız, temiz cildim, You Rebel ve Balm Shelter uygulanmış cildim.

   
Kapatıcılık :
     Işıktan kaynaklanan bir nedenle You Rebel uygulamam çok açık renkli çıkmış. Ancak beni daha çok ürünlerin kapatıcılığı ilgilendiriyor. You Rebel'a aşık olmamın tek nedeni ne kapatıcılığı, ne de nemlendirmesi idi. You Rebel'ı çok seviyorum; çünkü yüzünüze sürdüğünüzde inanılmaz bir parlaklık, canlılık veriyor. Yağlı bir görünüm değil, sağlıklı bir ışıltı veriyor. Balm Shelter ise daha mat. Ancak kapatıcılık konusunda kesinlikle daha başarılı. Ürünü yüzüme ilk sürdüğümde, rengi koyu gibi geldi. Zaten kıvamı çamur gibi olduğu için çok endişelendim. Ancak ürünü yaydığım zaman ortaya çıkan görüntü, bir renkli nemlendirici için oldukça başarılı diye düşünüyorum.

Fiyat :
     Ürünlerin fiyatlarına bakacak olursak;
  • You Rebel - 99 TL
  • Balm Shelter - 40 TL
    
Genel değerlendirme yapacak olursam;
  • Eğer çok hafif bir parlaklık, canlılık, tazelik istiyorum, parama da kıyarım diyorsanız You Rebel'ı tercih edin.
  • Ben hafif kapatıcılık istiyorum, pudra ya da fondöten kullanmak istemiyorum, mat, sağlıklı bir cildim olsun diyorsanız Balm Shelter'ı tercih edin.

29.12.2011

Inglot ile Yılbaşı Makyajı

Yılbaşı makyajı için Inglot mağazasında, Özgür MUA'cığım ile buluştuk. Inglot'un bu sezon "Geçmiş Zamanın Gözleri" diye nitelendirdiği dramatik göz makyajını uyguladık. Umarız yeni yıla bir gün kala, hala makyajına karar vermeyenlere bir fikir vermiş oluruz. 

Fotoğraflardan önce herkese mutlu yıllar diliyorum ! 

Kullandığımız ürünler ;

 
















13.12.2011

Kutu Kutu Mutluluk

Bu yazıda son zamanlarda gelen kargolarımdan bahsetmek istiyorum...
Twitter'da hepsinden bahsettim, ama blogda paylaşmamıştım...
  1. Vanilya Club Kasım Kutusu
    Vanilya Club'ın açılışını size ilk duyuranlardan biri olarak, Kasım kutusunu da Aralık kutusunu da sizinle paylaş(a)madım. Kutular ulaşmaya başladığı anda, okuma listem Vanilya Club başlıklı yazılar ile doluyordu ve bir tanesini daha okumaya ihtiyacınız olmadığını düşündüm. Zaten herkes kutu içeriğinden bahsedip, yorumlarını paylaşıyordu. İlk ay için herkes temkinli davrandı ve üye olmaktan çekindi. Bu nedenle çoğu kişi üye olmak için Kasım ayı kutuları hakkında yorumları bekledi. İlk kutu için hoştu. İçerisinde parfüm, saç bakımı, el kremi, dudak kremi ve oje vardı. İlk kutu için ayak parfümü tercih edilmesi konusunda çok geyik yapılsa da, ben tüm ürünleri çok beğendim. Essie ojeyi kullanmayacağım için ayırdım ve yeni yıl yarışmasına ekledim.
    Bu tarz oluşumların sayısının giderek artıyor olduğunun farkındasınızdır eminim. Vanilya Club, Lila Kutu, Glossy Box, Birchbox gibi pek çok kozmetik kutusu arasından dilediğinizi seçin. Gün geçtikçe rekabet kızışıyor = )
  2. Vanilya Club Aralık Kutusu
    Aralık kutusu hem kutu tasarımı, hem de içerik açısından Kasım ayına kıyasla çok daha başarılı ve profesyoneldi. Bu kutu beni diğerinden daha mutlu etti; çünkü içinden ruj, lipgloss, far ve rimel çıktı. Yaşasın makyaj ürünleri !
  3. The Body Shop Yılbaşı Kutusu
    Bu paket bana Kasım başında geldi; ancak dediğim gibi paylaşma konusunda tembel davrandım. İçinden yılbaşına özel raflara geri dönen zencefil serisine ait duş jeli ve body butter çıktı. Set konseptine uygun olarak zencefilli kurabiyeler de vardı. Nefislerdi, hele de kahve eşliğinde... Duş jeli inanılmaz güzel kokuyor, şimdiden büyük kısmını kullandım. Eğer güzel ve kalıcı kokan bir duş jeli istiyorsanız, mutlaka The Body Shop'a uğrayın. Yeni yıl setleri ve fiyatları ile ilgili bir yazıyı da kısa süre içinde hazırlamayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler The Body Shop !
  4. Clinique Happy
    Clinique Türkiye'nin denemem için gönderdiği Happy, adı gibi beni de mutlu etti. Çok ferah, tatlı bir koku. Benim gibi koku konusunda çok hassas biri için harika bir yeni yıl hediyesi oldu. Siz de bu ferah parfüme sahip olmak isterseniz, sizi Clinique Türkiye Facebook sayfasına alayım... Teşekkürler Clinique Türkiye !
  5. Dr. Hauschka Yılbaşı Kutusu
    "Geldik, bulamadık." diye kağıt bırakan kargo firmasına gittiğimde, beni neyin beklediğini bilmiyordum. Kocaman bir GNC kutusu görünce, çok şaşırdım açıkçası. Eve gelip, kutuyu açana kadar sabırsızlandım durdum = ) Kutuyu açtığımda ise inanılmaz güzel ve özenle hazırlanmış bir paket beni bekliyordu. Buram buram lavanta kokusu ise odamı çoktan kaplamıştı... Dr. Hauschka Türkiye, yeni yıl hediyesi olarak bu kutuyu göndermiş. Çok teşekkürler !


         Blogger olarak bana değer veren ve ürün gönderen tüm firmalara tekrar teşekkür ederim. Bu kutulara sahip olmamda sizin katkınız da çok büyük. Size de çok teşekkürler sevgili Makyaj Günlüğü takipçileri !

11.12.2011

2012'de İstediklerim...

     Yeni Yıl Yarışması'na katılım inanılmaz oldu. Daha süre yarılanmadan 1000'den fazla katılım oldu, Makyaj Günlüğü'nü takip edenler hızla çoğaldı. İnanın çok ama çok mutlu oldum, teşekkürler ve herkese tekrar bol şans ! Eğer hala katılmadıysanız, daha fazla beklemeden katılın derim = )


     1000 küsür yorum içinde en çok göze çarpan istekler şöyleydi ;
  1. Daha çok video
    Evet ben de daha sık video çekmek istiyorum. Ancak zamansızlıktan dolayı çekemiyorum. Bu nedenle yeni yıldan ilk isteğim bir makyaj köşesi. Işıklı bir makyaj aynası, ürünlerimi dilediğimce düzenleyebileceğim bir masa... Her şeyden daha çok istiyorum bunu... Evren duy sesimi !
  2. Şu an kullandığım fotoğraf makinesinden memnunum; ancak size daha kaliteli video ve fotoğraflar sunabilmek istiyorum. Bunun için yeni yıldan ikinci isteğim bir fotoğraf makinesi...

  3. "Daha ekonomik markalara da yer versen, büyük markalar ile ürünleri kıyaslasan?" Bu isteğiniz için de aklımda birkaç fikir var. Umuyorum yeni yılda her şey yolunda gider ve daha çok ürün çeşidi ile buluşuruz. Yeni markalar, bol ürün çeşidi de 2012'de istediğim bir diğer şey. Kendim için istediğim bir kozmetik ürünü yok. Uzunca bir süre kozmetik alışverişi yapacağımı düşünmüyorum. Beni heyecanlandıran bir şey olursa, belki...
  4. "Cilt bakımı, parfüm gibi farklı ürünlere de yer versen?" Bu da yeni yılda planladığım yazılardan biriydi. Yine her şeyin yolunda gitmesini ümit ediyorum.
  5. "Blogun temasını biraz daha değiştirsen, renklendirsen?" Neden olmasın ? Yeni yılda Makyaj Günlüğü'nün makyajı da değişebilir belki. Sizce değişmeli mi ?
  6. "Eskiden kendinden daha çok bahsederdin, o yazıları da özlüyoruz." Haklısınız, eskiden Makyaj Günlüğü daha kişisel, hayatı da içeren bir blogdu. Ama ben makyaj ile devam etmek istiyorum. Hayatımda olup biteni Twitter'da sıklıkla paylaşıyorum zaten.Şu sıralar pek keyifli şeyler olmadığı da aşikar... 2012'de isteğim Makyaj Günlüğü'nün kozmetik blogları arasında hatrı sayılır bir yerde olması, daha da büyümesi ve profesyonelleşmesi.
  7. Bakmayın ilk sıralara blog ve kozmetikle ilgili isteklerimi yazdığıma. Yeni yılda, tabi ki ilk isteğim sağlık ve huzur. Özellikle son zamanlarda hayatım çok düzensiz, keyifsiz, geçip gidiyor. Buna bir dur demek, hayatımı düzene koymak istiyorum. En çok istediğim şeylerden biri de sporumu ve Fransızca kursumu aksatmamak. Yeni yıl sonunda yeni bir vücut ve yeni bir dile sahip olmayı diliyorum.
  8. Son olarak yeni yılda kendi blogum kadar blogger arkadaşlarıma da zaman ayırabilmeyi diliyorum. Onlardan da uzak kaldım, yazılarını okusam da, yorum yazamadım. Yeni yılda daha güzel şeyler olsun...

    Sizin 2012'den istekleriniz, almak istedikleriniz, beklentileriniz neler ?

MAC Matchmaster Fondöten

     Geçen yıl hiç fondöten kullanmayan ben, bu yıl fondötensiz evden çıkmaz oldum. İnce bir kat bile olsa mutlaka fondöten kullanıyorum.Şu sıralar favori fondötenlerim ise şunlar ;
  • The Body Shop Extra Virgin Minerals,
  • Benefit Gorgeous,
  • Lancome Teint Idole Silky Mat,
  • Veee MAC Matchmaster...
     Matchmaster'ı uzun zaman önce denemiş ve denediğim ilk anda vurulmuştum. İnanılmaz bir doğallık, yüz tonunu dengeleme, hafiflik ve canlılık vermişti. Bunu kesin alacağım dedim ve diğer fondötenlerimin bitmesini beklemeden makyaj çantama katıverdim.





     Matchmaster, SPF 15 içeriyor. Yani aynı zamanda cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyor.




     Bildiğiniz gibi normalde MAC fondötenleri NC ve NW grubunda pek çok çeşide sahip. Matchmaster'ın diğer MAC fondötenlerinden farkı, tek ton olması. NC de olsanız, NW da olsanız hiç farketmez. Örneğin, 1 numarayı aldığınızda alt tonunuza bakmaksızın bu fondöteni kullanabilirsiniz. Toplamda 10 renge sahip, ancak sanıyorum Türkiye'de 4 ya da 5 numaraya kadar var. Numaralar 1 - 1,5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 diye gidiyor. Ben 2 numarayı kullanıyorum. Sürdüğüm an tenimle bütünleşiyor ve sanki hiç yokmuş gibi doğal görünüyor.





     Gelelim uygulamaya...








     Matchmaster'ın sevdiğim bir diğer özelliği ise, pompalı olması ve Fix+ gibi kilit sistemi olması...




     Genel değerlendirme yaparsam;
  • Günlük bir fondöten arıyorsanız, aradığım fondöten tonunu hala bulamadım diyorsanız, bu ürüne bir şans vermelisiniz.
  • Tüm cilt tiplerine uygun bir ürün. Karma ya da yağlı cilde sahipseniz, yüzünüzün yağlanan bölgelerine pudra takviyesi yapmanız gerekebilir.
  • Ben bu fondöteni MAC 187 ile uyguluyorum. Yüzümde herhangi bir pürüz, gözeneklere dolma, kötü görünme gibi bir problem yaşamadım. Kullanımı çok pratik bir ürün.
  • Şişesinin cam ve pompalı olması, çok hijyenik. Kilit sistemi ile makyaj çantama atıyorum, döküldü mü, bulaştı mı kaygısı yaşamıyorum.
  • Ürün 35 mL... Bana 2 pompa fazlası ile yetiyor. Uzun süre kullanacağımı düşünüyorum. Hele de diğer fondöntenlerim ile dönüşümlü kullandığım için, bir süre fondöten almam sanırım.
  • Fiyatı 76 TL.

3.12.2011

Sephora Oh My Cherie Collection

     Uzun zamandır ilk defa bir koleksiyon için iç geçirdim, "Hepsi benim olsuuuuuun !!!!" dedim. 
     Siyah, kırmızı, puantiye ve fiyonk birlikteliğinden daha güzel ne olabilir ? Benim için hiçbir şey !

     Ürünler raflarda yerini alırken, ben makyaj çantamda hepsinin yerini ayırdım bile = )



Banyo grubu ; duş jeli, body lotion, sabun ve mumdan oluşuyor. Taraklar ise harika !






Makyaj ürünler; far seti, ojeler, lipgloss ve kalem setlerinden oluşuyor.






Aksesuarlar ise çantalar, fırçalar, manikür seti, taç ve titreşimli masaj ördeğinden oluşuyor.