24.10.2010

Kredi Kartı ?

Selamlar,
Yine sizlere bir soru sormak için buradayım.
Özellikle yurtiçi ve yurtdışı sanal alışverişlerim için bir kredi kartı almayı planlıyorum.
Hangisi daha avantajlıdır, hangi banka ile çalışması daha iyidir sizlere sormak istedim.
Özellikle sık sık yurtdışından alışveriş yapanların yardımını bekliyorum.

Sevgiler...

15 yorum :

  1. iyi banka yoktur ödenebilecek limit vardır :)

    sevgiler :)

    banka kartından ziyade paypal kullanmaya dikkat edersen pek problem olmayacaktır.
    Fortis bank kartım var ve alışverişlerde önce cep telefonuma bir şifre yolluyor,sonra ödemeyi kabul ediyor.Hatta ilk seferlerde arayıp siz yaptınız değil mi soruları sormuşlardı,şimdi mesaj atıyorlar :)

    YanıtlaSil
  2. 8 senedir hsbc kullanıyorum. yurtdışında alışveriş yapıca meblağ büyükse arıyorlar siz mi yaptınız diye, meblağ küçükse mesaj atıyorlar. istersen internet alişverişleri için sanal kart oluşturabiliyorsun. bir de arkadaşın bahsettiği gibi paypal'e üye olursan kredi kartı ayrımı yok. Orası da herhangi bir gariplikte arıyor. Bu yüzden cep telefonun ile kayıd olmanı öneririm.

    YanıtlaSil
  3. selam,
    ben garantı bonus kullanıyorum, su anda ınternet 3d securıtıy ı en ıyı ve hızlı kullanan ayrıca ınternet subesı cok kullanıslı ve hızlı olan banka olarak tavsıye ederım alısverıs yapınca anında msg gelıyor ve maıl atıyorlar.alısverıs onay hızı da gayet ıyı cunku pos baglantıları cok gelısmıs.ıyı alısverısler dılerım.

    YanıtlaSil
  4. Ben Bank Asya tercih ediyorum. çünkü yıllık kullanım ücreti falan almıyorlar. erken ödeme yaparsan borcundan üç beş kuruş düşüyorlar. ayrıca internet kullanımları da çok kolay, faturalarımı falan kredi akrtımla internetten ödüyorum. alışverişlerimi de yine asya kartımın sanal kartıyla yapıyorum.

    YanıtlaSil
  5. ben de yıllardır internetten alışverişlerimde hsbc kullanıyorum son dönemde de internet bankacılığında oluşturduğum sanal kartımı kullanıyorum
    internet alışverişlerinde sanal kart ve paypal kullanırsan sorun yaşamazsın

    YanıtlaSil
  6. Canım bende kaç yıldır HSBC kullanıyorum hemde üniverste yıllarımdan hala campus kart kullanıyorum. Düşük limitli ve korumalı. :)

    Bende özellikle kullanılabiliyorsa ilk önce paypalı tercih edenlerdenim.

    YanıtlaSil
  7. cnm ben olaya farklı baktım.güvenlik olarak hemen hepsi sağlam banka kartlarının.bende world ve bonus var.ama özellikle bonus ve world beni cok sinir ediyorlar.diyelim strawberryden alışveriş yaptım 95 tuttu..hesap ekstreme bir bakıyorum 105 tl falan cekilmiş.kur farkı dicem o kadar fark olamaz.yani komisyon alıyorlar bence.buna dikkat diyorum.cünkü meblag büyüdükçe fark artıyor ve sürekli harcama yaptıgım icin ben ,bayagı etkiliyor.

    YanıtlaSil
  8. bence de garanti bonus..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. İş Bankası!
    Nedendir bilmem, çok severim bankamı...
    İş'te Üniversiteli Kredi Kartını kullanıyorum 5 senedir. Limiti gayet düşük, nakit çekim yok, faizi oldukça düşük, yıllık kart ücreti yok.
    Sanal Kart uygulaması yaptırırsan daha da iyi olur tabii...

    YanıtlaSil
  10. Bende garantinin bonus sanal kartını ve son zamanlarda da paypal kullanıyorum. Paypal daha hızlı alışveriş yapabilmek adına avantajlı. İlk kayıt olurken bilgilerini giriyorsun. Sonra alışveriş yaparken aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaya gerek kalmıyor. Bir de Alışveriş yaptığın günkü döviz kuru üzerinden ekstrene yansıyor. Banka kartıyla alışveriş yapınca ekstre kesim tarihindeki dövüz kuru üzerinden ödeme yapıyorsun. Bu kimi zaman dezavantaj kimi zaman avantaj sağlıyor malum ülkemizdeki oynak piyasalar ve dövüz kurları =S

    YanıtlaSil
  11. yapı kredi kesinlikle değil!! okulum onla anlaşmalı olduğu ve burslar ona yattığı için tercih ettirmişlerdi ama işlem ücretleri açısından sanırım en pahalı banka. ama yurt dışı alış-verişi konusunda bir sorun yaşatmadı, yine de hsbc'ler falan gibi mesaj ya da arama yapmıyorlar güvenlik için, gerçi ben paypal kullanıyorum genelde.

    YanıtlaSil
  12. Aprile katılıyorum.. devlet bankası olduğu için teferruatları falanda garanti gibi çok değil..
    işte üniversiteli en iyisi..
    bende 2 tane var garanti ve iş..
    paypalım dışında en güvenerek kullandığım iş bankasının kartı.. hem limiti düşük hemde müşteriye ilgileri güzel

    YanıtlaSil
  13. hsbc hem de takst yapıyor...

    YanıtlaSil
  14. Güvenlik bakımından bakarsan en iyisi Yapı Kredidir.3d güvenlik kullanır buda senin hesap akışını sadece senin yapmana yardımcı olur.Fakat Finansbank'ta her işlem sonrası sana msj atarak sana bilgi verir.En yüksek faiz oranı İş Bankasında en batakçısı ise Garanti.Sonuç: İnternetten alışveriş için Yapı Kredi ama normal kullanım için Hsbc olabilir.Yaygınlık arıyorsanda Akbank :) Bu arada faiz oranları arasında fazla fark yoktur.

    YanıtlaSil